Foredrag

Vil du booke et foredrag eller vite mer, så skriv til:
maren@marenuthaug.dk

TEGNET FOREDRAG: 

Har du et bord og en stol, så kommer jeg veldig gjerne med papir, blyant, kamera, projektor, lerret og musikk og livetegner. Seancen varer i 2 x 40 minutter – med en lille pause imellem.

”Maren Uthaugs «tegneforedrag” ga en helt annen tilgang til det at få fortalt en historie enn hva publikum nok forventet. Skissetegningene og det skrevne ord ble prosjektert opp på et lerret. I bakgrunnen hørtes dempet pianomusikk, og ikke et ord ble ytret. Det ga en underlig og intens opplevelse. Av og til hørtes dempet latter. En kveld vi vil huske lenge.”
Helle Regitze Boesen, Haderslev Bibliotek

Hvordan kan man holde foredrag uten å snakke? Jo, man kan tegne. Det opplevde vi i BLIK – Græsted Bibliotek i kveld, da vi hadde besøk av tegner og forfatter Maren Uthaug. Til tonene av klassisk pianomusikk tegnet hun fragmenter av en livshistorie, med alt hva en sånn kan romme av glede, sorg og ikke minst; humor. Streken var den velkjente fra baksiden av Politikens kulturseksjon, men det som skjedde var helt unikt. Som i en transe ble vi dratt med inn i det Uthaugske univers, og satt spente og så fortellingen vokse frem foran øynene våre, helt til den kuliminerte i morsomme, underfundige poeng med det typiske ‘Ting jeg gjorde’-twistet.
Det var gripende. Og gøy.
Inger Hørup Slot, BLIK – Græsted Bibliotek

FOREDRAG OM ROMANEN ‘SÅNN BLE DET’:

Romanen min “Sånn ble det” kom ut i 2013 – og ble i 2015 utvalgt som en del av kulturstyrelsens event “Danmark Leser”. I foredraget forteller jeg om min tilknytning til det samiske og om hvilke deler av boken som er selvbiografisk, og hvilke som ikke er.

Jeg har fått disse ordene med på veien:

 

“Mine beste anbefalinger til Maren som foredragsholder. Vi hadde fullt hus med 120 gjester på Silkeborg Bibliotek, og alle hadde en praktfull kveld med masse latter. Publikum var i alderen 25-70, og Maren fanget alle fra begynnelse til slutt med sin kjærlige og levende fremlegging av både striper og roman.”
Johanne Behrmann, Silkeborg Bibliotek, mars 2014

“Maren Uthaug er like så underholdende live som hun er på sin blogg, og kan fortelle både morsomme anekdoter og mer alvorlige fortellinger om grenselandet mellom nordmenn og samer – og om seg selv som mor, kjæreste, forfatter, tegner og en blanding av tre kulturer. Maren gir mye av seg selv, uten å bli for privat, og virker som en magnet på mange med sitt umiddelbare, sjarmerende og litt hodestupse vesen.”
Laura Michelsen, Tårnby Bibliotek, oktober 2013

“Maren ga et skarpt og personlig foredrag som kretset rundt temaet rotløshet. Hun kom vidt omkring med anekdoter om skandinavisk urbefolkning, elg og menn i kjoler. Og selvfølgelig var det enormt morsomt!”
Lise-Lotte Klit Barker, Aabenraa Bibliotek, mars 2014

”Maren Uthaug leverte et virkelig godt one-woman show på Vejle bibliotek. Hun tok utgangspunkt i seg selv og sin ’multinordiske’ herkomst, og hun klarte å gjøre problematikker, både de personlige og de samfunnsmessige, synlige på en humoristisk og gjenkjennelig måte. Maren både sjarmerte og provoserte publikum, og vi har kun fått positive tilbakemeldinger på kvelden. Vi vil absolutt anbefale henne som foredragsholder”.
Kjeldsmark Gregersen, Vejle Bibliotekerne, august 2014